CO-Søfart kalender
Kontoret har lukket i dag 1. maj.
Hotline: 31 25 27 36 (Jannik Madsen)
Fra medier
Verdens næstsstørste krydstogtsskib til København
I dag anløber kæmpeskibet på 311 meter for første gang Langelinie med 3200 passagerer og 1200 besætningsmedlemmer. Der er skøjtebane, basketballbane og massevis af andre tilbud på de 11 dæk.
Kristelig Fagbevægelse vil skrue ned for kristendommen
Et ændringsforslag til vedtægterne som skal behandles om to uger, vil fjerne kravet om at man som hovedbestyrelsesmedlem skal være "bekendende kristen" til at man blot skal forpligte sig til at arbejde ud fra organisationens grundlag og formål som indebærer det "kristne livs- og menneskesyn". Det er kun ca. 5% af Kristelig Fagbevægelses medlemmer som udtaler at det kristne grundlag er årsagen til deres valg af de kristelige og der har i lang tid været kritik af vedtægterne for at være udemokratiske og eksklusive. Det er særlig a-kassen som trækker medlemmer og den er fra 70'erne vokset til i dag at være landets fjerdestørste. Langt de fleste melder sig ind på grund af prisen.
Interessantskabet "Firmaet A.P. Møller" forventes lukket
Den hemmelighedsfulde og magtfulde konstruktion "Firmaet A.P. Møller" står foran lukning med beslutninger som muliggør dette efter den netop overståede generalforsamling i Mærsk. Interessantskabet er uden regnskaber, uden offentlige informationer, og alle interessanter kan underskrive sig med titlen "A.P. Møller". Interessanterne er: Mærsk Mc-Kinney Møller, Jess Søderberg. Eivind Kolding, Knud Stubkjær, Tommy Thomsen og Thomas Thune Andersen.
Usikkerhed om milliard-skat for Mærsk i Algeriet
Der er ballade om skatteinddrivelse i Algeriet hvor myndighederne forsøger at inddrive tre gange så meget i skat som forventet og hvor Mærsk Olie og Gas har en af de største investeringer udenfor Nordsøen. På årsbasis svarer ekstraregningen op til 1,4 mia. kroner.
Mærsk Olie og Gas leder efter nye investeringsobjekter
Forlyder det fra Jess Søderberg, selvom der ingen konkrete købsplaner er. "Vi vil gerne vokse og det vil ske på den ene og den anden måde. Opkøb er ikke udelukket, og der er nogle specielle geografiske områder, vi kigger på i øjeblikket".
Postbudene fra Købmagergade i København strejker
Ikke begrundet i overenskomstfornyelsen, men på baggrund af et nyt rutesystem, som vil medføre færre ruter og konsekvensmæssige afskedigelser. Postbudene har foreslået kompromis, men ledelsen rokker sig ikke og det ventes at striden kan sprede sig fordi rutesystemet skal indføres andre steder.
Ja til mæglingsskitse og overenskomstfornyelse
37,1% af de stemmeberettigede afgav stemme. Ja 55,6%, nej 44,4%
Mere end 62% af 3f's medlemmer stemte nej.
Mest markante ja fra Teknisk Landsforbund hvor 87% stemte ja.
Hos Dansk Metal stemte næsten 2/3 ja.
På arbejdsgiversiden stemte 99,9% ja.
Flere detaljer om 3f-afstemninger på hjemmesiden nedenfor.
Langt mellem LO og medlemmerne
En undersøgelse foretaget for Mandag Morgen viser at der er langt mellem LO og landsorganisationens medlemmer. Medlemmerne interesserer sig således ikke for emner ledelsen finder vigtige, og et halvt år før næste formandsvalg ved kun få medlemmer at f.eks. næstformand Tine Aurvig-Huggenberger og sekretær Harald Børsting stiller op til valget. Medlemmerne mener ikke LO-toppen lytter til dem. Ifølge medlemmerne bør LO bevæge sig mod en form for serviceorganisation frem for en politisk kamporganisation.
3F vil undersøge baggrund for medlems-nej
Formand Poul Erik Skov Christensen erkender at det er et problem for forbundet at så mange medlemmer har stemt nej til et nu vedtaget, og af forbundet anbefalet, mæglingsforslag. Særlig ansatte i industrien, byggeriet og transportsektoren er utilfredse og det er især de udeblevne forbedringer for skifteholdsarbejdere utilfredsheden hænges op på. Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen mener ikke problemerne med skiftehold er forklaring nok, dertil er der for relativt få skifteholdsarbejdere i samfundet. Lige nu har bybuschaufførerne i Kolding og Esbjerg nedlagt arbejdet i frustration over afstemningsresultatet.
Usikkerhed om næste Mærsk-chef
I forbindelse med en overstået generalforsamling i koncernen, spekuleres der i hvem der skal overtage roret når Jess Søderberg efter reglerne går af når han fylder 65 i oktober 2009. Et rygte om Michael Pram Rasmussen afvises bl.a. af Pram Rasmussen selv, der henviser til nye retningslinier for arbejdsfordeling mellem direktion, bestyrelse og fond.
Nyt venskab mellem ITF og Mærsk
I aftenens TV-avis blev forlydender om et stærkt bedret forhold mellem ITF, globale fagforeninger og Mærsk bekræftet af en repræsentant for ITF. Tonerne var næsten kærlige.
TV-avis, DR1 30/4 18.30